Woningtaxatie
Kies voor de jarenlange ervaring van Makelaardij Schut en Lambers.
Want perspectief biedt uitzicht op de toekomst.

Woningtaxatie aanvragen

Wanneer heeft u een taxatierapport nodig?


Voor de financiering van uw nieuwe woning vraagt de bank of geldverstrekker in veel gevallen een door het NWWI gevalideerd taxatierapport. Taxaties kunnen gebruikt worden voor een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Ook voor de herfinanciering van uw woning als gevolg van een beter rente aanbod of een uitbreiding van de financiering bij een verbouwing is een taxatie relevant.

Andere doeleinden voor het aanvragen van een taxatierapport zijn o.a. boedelsplitsing bij scheiding en/of een erfenis. Ook wanneer u uw woning gaat verkopen en vooraf een uitgebreide en onafhankelijke waardebepaling op schrift wilt is een taxatierapport géén overbodige luxe. Daarnaast is een taxatie voor de aankoop van een (huur)woning voor eigen bewoning of verhuur essentieel.

Onze taxateur is ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en alle taxatierapporten worden gevalideerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), zo heeft u de zekerheid dat het taxatierapport wordt geaccepteerd door alle banken, geldverstrekkers en de belastingdienst.

Het streven is dat u binnen een paar werkdagen het rapport in uw bezit heeft.

Nederlands Woning Waarde Instituut
Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
Netwerk Taxateurs Zakelijk Vastgoed
The European Group of Valuers' Associations
Vereniging Van Makelaars en Taxateurs